Veckoslutsvärd

Under sommarhelgerna 2019 från lördagen18 maj till söndagen 11 augusti är det värdarna som svarar för att besökarna får en så positiv upplevelse som möjligt av Tallbo. Det är mycket praktiskt som måste fungera, inte minst fika och entré. Som regel är det två eller flera personer som delar på värdskapet för en helg.


Öppettiderna är alltså lördag och söndag kl 13 – 17. Antalet besökare varierar stort, från ett 20-tal vissa helger till över hundra till andra dagar om vädret är gynnsamt. Utställningarnas kvalitet och programinslagen, påverkar naturligtvis också antalet besökare.


När det är vernissage, alltså början av en utställningsperiod, brukar någon från styrelsen introducera konstnärerna. Och samma sak när det gäller musikerna. Gästerna, som inte är Tallbomedlemmar betalar entré. Hembakat fikabröd serveras till en billig penning. Swish fungerar.

Vid försäljning av utställarnas konst är det värdarnas uppgift är att se till att ett kontrakt blir ifyllt och att märka ut det som sålts.


För allt praktiskt som måste fungera finns det enkla och tydliga instruktioner, typ flagghissande, nycklar mm mm.


Som tack för din medverkan som veckoslutsvärd får du, utöver en helg i en unik konstnärsmiljö, en inbjudan att inta en härlig lunchbuffé på Kungsfors Herrgård. Den brukar äga rum en lördag i november.


Hör av dig till


Ulla Eriksson,  0703 96 85 16  

Inger Vikström, 0706 72 51 26 eller

Kerstin Olsson, 0734 13 19 29


om du har funderingar på att ställa upp som veckoslutsvärd.